close
Biler

Hurtig og nem vinterklargøring af din bil

Vaske bil

Inden du begiver dig ud på de vinterglatte veje, er det vigtigt, at du har vinterklargjort din bil. Når temperaturen falder slider det hårdt på bilen, og risikoen for uheld og glatføre stiger væsentligt. Derfor er det vigtigt at du ruster din bil til de våde sæsoner – blot nogle få forberedelser gør, at du kan køre sikkert gennem de kolde tider.

 

Vinterdæk

Sørg for at få skiftet fra sommerdæk til vinterdæk i god tid, helst allerede i oktober eller november måned. Hvis du ikke skifter i tide, bliver risikoen for biluheld og din bremselængde forhøjet. Gør dig selv en tjeneste ved at skifte, så du får et bedre vejgreb og du kan forhindre potentielle ulykker. Hvis du selv vil skifte skal du sikre at der som minimum er 1,6 mm dækmønster, og 0,2 bar højere dæktryk end normalt.

 

Isskraber

En af de allervigtigste ting at medbringe i bilen er en isskraber i handskerummet. Det er vildt farligt at køre hvis du ikke har ordentligt udsyn, og du kan også risikere at få en bøde for det.

 

Motorrummet

Kølesystemet skal være frostsikret, og både sprinkler-, bremse- og kølervæske skal kunne klare helt ned til minus 25-35 grader. Sørg også for at bilen batteri er godt opladt – der kræves mere af batteriet om vinteren, da der også skal være energi til opvarmning, lys, vinduesviskere og lignende.

 

Vinduesviskere og ruder

Vinduesviskerne bliver ofte meget slidt gennem en vindue, og det er derfor vigtigt at kontrollere, at de fungere optimalt. Skift eventuelt til bedre og mere hårdføre vinduesviskere, laver specielt til hårde vinterperioder. Tjek også for mulige revner eller stenslag i ruderne, og skift dem ud, hvis du finder tegn på disse. Hvis dette er tilfældet kan du med fordel kigge på det franske mærke, Saint Gobain, der er en af de førende inden for ruder og glas til biler.

 

Fugt i bilen?

Duggede ruder er noget af det farligste om vinteren, da det giver et slørede udsyn, og man ofte kan misse vigtige trafikanter foran sig. Du kan minimere fugt i bilen ved at rydde op – fjern ting som tøj og aviser, da de suger fugt til sig.

 

Gode ting at medbringe

Medbring altid advarselstrekant, førstehjælpskasse, lommelygte, sikkerhedsvest til alle passagerer, sneskovl og startkabler, så du er klar til enhver tænkelig situation. Hav også gerne et varmt tæppe og ekstra tøj med, hvis din bil skulle bryde sammen. Derudover er det også om vinteren vigtigt at have solbriller liggende i bilen, da din sigtbarhed ellers bliver væsentligt forringet.

 

Bilforsikring

Hvis du skulle være så uheldig at være involveret i et biluheld er det også vigtigt, at du har styr på din forsikring. Sørg for at vide hvad din bilforsikring dækker, og hvem du skal kontakte, hvis uheldet er ude.