close
Biler

Danskerne er Dybt Forelskede i Det Tyske Bilmarked

photo-1568605117036-5fe5e7bab0b7

Uanset om man generelt er for, eller imod, at Danmark er medlem af EU, så bør man aldrig snyde sig selv for de muligheder den frie handel over grænserne bringer med sig. Det lader det da heller ikke til vi gør, ifølge de seneste statistikker: Import af bil fra tyskland er blevet mere populært end nogensinde før. Massevis af danskere dropper det lille og kedelige danske bilmarked, og går i stedet på jagt efter drømmebilen hos vores tysktalende naboer. Her er udvalget nemlig langt større, der er bedre muligheder for at tilkøbe ekstraudstyr, og nogle gange er priserne endda lavere!

Hvis man nogensinde har været i Tyskland på en bil-messe, eller bare har skimmet avisannoncerne for nye og brugte biler, så vil man ikke være i tvivl om, at Tyskland er en nation der er glad for biler. De har alle de seneste modeller, og der er masser af biler at vælge imellem. Det kan være noget af en øjenåbner, hvis man ellers kun har handlet bil i Danmark. Med en befolkning på kun godt 6 millioner mennesker, er det meget begrænset, hvor mange forskellige biler de danske bilforhandlere tør at bestille hjem. Det er ganske enkelt for risikabelt at føre de mere eksotiske modeller: det tager lang tid før en interesseret køber kommer forbi, og ind til da, står den bare og samler støv og optager plads. Men i Tyskland er der 83 millioner mennesker, med stor interesse og bred smag for biler, så der kæmper forhandlerne om at have det største og mest spændende at byde på. Det er en helt anden oplevelse, og noget der har vækket danskernes interesse.

Men selv hvis man er interesseret, så kan det godt virke lidt uoverskueligt, sådan at købe en bil i et andet land. Hvordan gør man lige, og ender det ikke med at blive dyrt? Man skal trods alt igennem en masse papirarbejde, betale diverse afgifter, have den registreret på danske plader og så videre. Det virker som en lang og besværlig proces i forhold til bare at købe en kedelig almindelig bil i Danmark. Det var det da også før i tiden, og det var nok grunden til, at det kun var de mest bil-fanatiske danskere der gennemgik processen for at få deres drømmebil til Danmark. Men i dag er det helt anderledes.

Der er nemlig danske virksomheder der har fået øjnene op for den voksende interesse for det tyske bilmarked, og har specialiseret sig i at hjælpe helt almindelige danskere med at importere de tyske biler. De klarer det meste af papirarbejdet, og strømliner hele processen, så det er så nemt og smertefrit som muligt at hente en bil til Danmark. Det har selvfølgeligt gjort interessen for import af biler fra tyskland endnu større, og i dag importeres der flere tyske biler end nogensinde før.