close
BilerLivsstil

Sådan Forkæler du Vennerne på Den Bedste Måde

Venner

Gode venner hænger ikke på træerne, og derfor bør man virkeligt værne om de gode venskaber, man har fået stablet på benene. Det store spørgsmål er dog, hvordan man bedst viser sine venner, hvor meget de betyder for én. Man kan let komme til at tage et venskab for givet, og på et eller andet plan er et godt venskab da også et, man ikke føler er ved at gå fra hinanden hele tiden. Man skulle helst ikke komme til at føle, at man er nødt til at gøre noget, for at få venskabet til at hænge sammen: det skal gerne føles som en naturlig selvfølge, at man godt kan lide hinanden. Men det betyder ikke, at man slipper helt udenom at lægge nogle kræfter i det. Derimod bør man løbende gøre nogle små ting, for at vise sine venner hvor meget man værdsætter dem, og signalere at man vil dem det bedste.

Nogle opnår dette ved at bruge mange penge på deres venner. Penge er ikke bare penge: de er et symbol på værdi. Når man køber en dyr flaske vin eller en Renault Captur som gave, og giver den til en ven, så er der foregået en vis ofring. Den flaske vin, eller lækre bil, har ikke været gratis for dig: det har kostet dig tid og slid henne på din arbejdsplads. Når du er villig til at give en dyr gave til en ven, så viser du, at du er villig til at slide og lide for at din ven kan have det godt. Du sætter et smil på læberne af dem, ikke bare over gaven i sig selv, men over de kræfter du har lagt i, at gøre det muligt at købe gaven.

Penge er dog ikke alting, og det er ikke alle mennesker, der sætter lige stor pris på fysiske gaver. For nogle handler det langt mere om, hvor meget tid du kan finde i din hverdag, til at være sammen med dem. De vil hellere at du snakker med dem i telefonen, eller bare hænger ud med dem foran fjernsynet, i en masse timer, end at du arbejder de timer væk og bruger dem på en stor og flot gave.

Sidst men ikke mindst, så kan man vise sine venner hvor meget man værdsætter dem, ved at identificere hvilke problemer de har, og så finde løsninger på dem. Alle mennesker har problemer i deres hverdag, og vi er altid på jagt efter løsninger. Hvis du i en samtale med en ven får dem til at åbne op for, hvilke udfordringer de står overfor lige nu, så styrker du venskabet på 2 måder. For det første, så giver du dem opmærksomhed, og lytter aktivt til deres problemer. For det andet får du øjnene op for eventuelle måder, du kan hjælpe din ven på.