close
claudio-schwarz-purzlbaum-tzY9jFhOcS0-unsplash

Håndsprit ses oftere og oftere i gadebilledet, på arbejdspladsen eller i hjemmet. Vi benytter den til at fjerne bakterier, men kan vi stole på den 100%? Og hvad er de bedst mulige anvendelsesmetoder. Nedenfor har vi samlet nogle gode råd om håndsprit, så du kan gøre det på den helt rigtige måde.

Vi bruger håndsprit for at dræbe bakterier og virus. Det anbefales derfor altid at have en håndsprit i køkkenet, når du skal lave mad eller have en lille håndsprit i håndtasken, hvis du er ude at gå en tur. Det er et super vigtigt produkt og værnemiddel til at begrænse og beskytte mod bakterier og vira. Håndsprit findes i forskellige størrelser og både som gel eller servietter.

Bakterier

Det at vælge håndspritten kan føles ret voldsomt nogle gange, samt at snakke om virus og bakterier. Det er dog ikke noget at bekymre sig om, for bakterier og virus er alle vegne. De fleste kan ikke skade det mindste. Virus og bakterier sætter sig dog oftest på hænderne, så når vi bruger håndsprit, mindsker vi dermed risikoen for at bakterierne spreder sig.

Vigtigt med fordelingen

For at håndsprit virker bedst mulig, så skal du bruge rigeligt af den. Du skal bare give dig god tid. Håndspritten skal gnides godt ind i huden, præcis som når du vasker hænder. Tag gerne smykkerne af først, da du skal være grundig. Der samler sig nemlig ofte bakterier omkring smykker. Husk, at håndsprit skal fordeles på hele hånden både på håndryggen, negle og håndled. Gør det, indtil at huden er helt tør.

Er du pludseligt løbet tør for håndsprit?

Har du glemt håndspritten derhjemme? Eller er du løbet tør? Så kan du sagtens benytte håndvasken til at få rene hænder ved. Ved håndvaske er det vigtigt at vaske hænderne grundigt, dog er det ikke muligt at fjerne alle bakterier ved håndvask. Et godt råd efterfølgende er at bruge et rent håndklæde eller nogle rene servietter til at tørre hænderne i, da det ofte er her bakterier og virus sætter sig.

Håndcreme

Ved meget brug af håndsprit kan det til sidst slide en del på dine hænder. Det gør, at huden muligvis kan blive tør og sprække. Du kan derfor smøre lidt håndcreme ud på håndryggen.  En fed håndcreme kan klart anbefales, da det kan beskytte din hud fremadrettet.