close
Livsstil

Den Sundeste Måde at Håndtere Utroskab På

Sove sammen

Der er ikke mange ting her i livet der gør ligeså ondt som utroskab. Når man finder ud af, at ens partner har været sammen med en anden, så er det som at få skæret sit hjerte ud med en kniv. Det gør simpelthen så ondt indeni, og man er bare fortvivlet og ked af det. Det er et enormt svigt. Man gør ikke nogen til sin partner, medmindre man har en enorm følelse af tillid med dem. Det er gensidig tillid der binder folk sammen. Vi stoler på hinanden, og lover at være en del af hinandens liv. Når det så viser sig, at den anden går bag om ryggen af dig, for at have disse intime øjeblikke med en anden, så er det et enorm tillidsbrud. Hele ens verden falder sammen, fordi den har vist sig at være bygget på løgne. I al den tid denne utroskab har stået på, har du gået rundt i en fantasi-verden. Virkeligheden har været skjult for dig. Nu bliver du pludseligt konfronteret med en virkelighed, som ikke er nem at sluge: men der er ikke nogen alternativer.

Så hvordan håndterer man bedst denne triste situation? Først og fremmest så skal du huske på, at du har fuldt ud ret til at føle alt det du føler. Der findes ingen ”forkerte” følelser, og du vil ikke få noget ud af at undertrykke det du mærker indeni. Luk det hele ud, og tillad dig selv at føle det hele. Jeg ved det gør ondt, men den smerte er nødt til at komme ud på et eller andet tidspunkt, og jo hurtigere du lader det ske, jo nemmere vil det være. Alt for mange går rundt med alt for meget smerte ophobet, og det holder dem tilbage. De tør ikke begive sig ud i nye forhold, og har måske en stor mistillid til alle mennesker. De har nemlig ikke ”råd” til at blive såret igen: for så springer bylden med al smerten. Før du igen kan stole på andre, er du nødt til at håndtere den smerte, du allerede ligger inde med. Der er grænser for hvor meget vi kan bære.

Det er lidt ligesom at være i et biluheld. Da det skete for mig, var jeg bange for at sætte mig i en bil igen. Men min far hoppede ind på Bn.dk og bestilte en bil til mig, mens jeg stadig lå på hospitalet. Han vidste, at hvis jeg ikke konfronterede min frygt og fik den behandlet, så ville jeg aldrig komme til at køre igen. Jeg er ham evigt taknemlig for den gestus.

Når det er gjort, så må du begynde at se positivt på tingene. Ja, det er vildt frustrerende at den person du faldt for viste sig ikke at være til at stole på. Men er det ikke godt, at du fandt ud af det nu? Vedkommende har jo aldrig været til at stole på, så på et eller andet tidspunkt skulle det jo gå galt. Det er bedre at det er sket nu, end at du ville finde ud af det om 1, 2 eller 10 år. Tak universet for at vise dig din eks-partners sande natur, da du nu har muligheden for at finde den helt rigtige person i stedet, som er til at stole på.