close
Livsstil

En skattet dansk sangbog for alle

yuri-efremov-lCAbfVDdI9Q-unsplash

Der er mange bøger i handlen som kunne være rare at have. Romaner, digtsamlinger og måske nogle biografiske bøger. Hvis man holder af bøger, så kan man blive ved med at samle livet ud. Men der er også bøger man simpelthen bare skal have, uanset hvad. Det er der i hvert fald mange, der mener. De fleste har et eksemplar af Bibelen stående i reolen. Den bør ligesom være i et hvert hjem med respekt for sig selv og den kultur man er rundet af.

Et andet must have er Højskolesangbogen. Højskolesangbogen er en klassiker i Danmark, som stadig hentes frem, når der skal synges ved særlige lejligheder, eller bare når der skal synges. For denne bog er spækket med noder og tekster til et hav af sange, der har betydet noget i dansk sangkultur gennem tiderne. Højskolesangbogen er en samling af alt dette gode gods af sange vi kan synge sammen. Både i kirken og til de store fester omkring familien og vennerne.

I stadig fornyelse

Højskolesangbogen er ikke en statisk ting. Med ret så jævne mellemrum revideres den, og nye sange bliver skrevet ind, mens gamle ryger ud. For sangskatten skal holdes levende, og den er i høj grad i live. Prøv bare at hente Højskolesangbogen ned fra hylden en aften hvor familien er samlet, og se hvor mange af sangene i bogen, I faktisk kender og kan synge sammen. Og oplev så hvor dejligt det er, at synge sammen i familien. Der er en stor, stor glæde at hente i dette at synge sammen og give stemme til en sang, man helt havde glemt.

Køb den hos din boghandler

Du kan finde Højskolesangbogen hos Bog & Idé. Både hos de fysiske boghandlere rundt om i landet og i webshoppen online, kan du finde Højskolesangbogen og bestille den hjem. Det er en bog man bare skal eje, for den kan så meget. Den er fuld af minder fra musikkens verden. Med tekster, som stadig står lyslevende og klare. Sidder du en aften og er i en bestemt stemning, så prøv at slå op i Højskolesangbogen. Her finder du helt sikkert noget, der passer.