close
Biler

Privathandel af Biler har Nogle Kroniske Svagheder

Mand i bil

Kender du typen, der ser ned på alle folk, der ikke vælger at håndtere hver eneste detalje i deres liv selv? Dem har jeg desværre en del af på min arbejdsplads, og det betyder jeg skal høre på en hel masse vrøvl. Jeg har intet imod gør-det-selv kulturen, og har da også kastet mig ud i en del projekter selv. Men for de her mennesker er det ikke bare en hobby: det er nærmest en religion, og de forsøger at sprede deres gospel langt mere aggressivt end dem, der bare ringer på din dør Søndag morgen og spørger om du har hørt om Jesus.

Vi snakker nemlig ikke bare byggeprojekter af træ eller lignende. Mine kolleger insisterer på at gøre alt selv. Hvis de blev sagsøgt, er jeg næsten sikker på, at de ville insistere på at repræsentere sig selv frem for at have en advokat til at klare sagerne for sig. Det handler ikke engang om penge: mine kolleger tjener ligeså godt som jeg selv gør, og mange af de ting de går og laver bliver faktisk dyrere af, at de klarer dem selv. Men jeg gætter på, at de nyder kontrollen? Eller også er de bare fanget i de gruppepres, de forsøger at skubbe hen på mig også.

En af de ting, de har været rigtigt meget efter mig for er, at jeg købte min bil hos en Kia Ceed forhandler. De mente, at jeg skulle have søgt rundt på brugtmarkedet og gjort mig en god handel, ved at kigge på forskellige muligheder og så spille sælgerne ud imod hinanden. Men helt ærligt – hvorfor skulle jeg gøre det? Jeg havde allerede gjort mit hjemmearbejde, og fundet ud af, at en Kia Ceed var den perfekte bil for mig. Derefter fandt jeg den nærmeste bilforhandler der havde den bil til rådighed, og lavede en hurtig handel med dem. Det var hurtigt og nemt, og jeg havde min nye bil med det samme.

Jeg har intet imod at folk vælger at bruge deres tid og energi på at handle brugt og lave privathandler. Man skal bare være opmærksom på, at der altså er nogle kroniske svagheder ved den tilgang. Man bruger langt mere tid på det, end hvis man bare tager til en forhandler. En privat sælger har ikke ligeså meget at miste, som en stor og anerkendt bilforhandler, hvis han snyder dig eller sælger dig noget bras. Du er altså nødt til virkeligt at sætte dig ind i hvordan du går en bil efter i sømmene. Det er tid jeg i stedet kan bruge med min familie, eller endda på noget overtid på mit job: begge dele ting, jeg får mere ud af, end en besparelse på at handle brugt.