close
Livsstil

Underlige Drømme Kan Føre til en Bedre Virkelighed

Drømme

Har du nogensinde haft en drøm, der var så underlig, at du simpelthen ikke kunne glemme den igen? Det er noget sjovt noget med de drømme. Nogle gange kan man ikke kende forskel på virkeligheden og så på en drøm man havde. Men den slags drømme har det med hurtigt at blive slettet fra hukommelsen. Andre drømme, som er så fjerne fra virkeligheden som man overhovedet kan komme, har det dog med at hænge ved. Jeg havde eksempelvis en drøm engang, hvor jeg var en astronaut der fløj rundt lige udenfor jordens atmosfære. Det var en helt fantastisk oplevelse, men den havde også en masse mærkelige elementer.

Men den slags drømme er ubrugelige, er de ikke? Det vil jeg nu ikke mene at de er. Tror du at vores hjerner ville huske dem så godt, hvis de ikke kunne bruges til noget? Jeg tror tværtimod, at disse underlige drømme har en helt masse at fortælle os, og at det er derfor vores hjerner nægter at give slip på dem. Udfodringen er, at de skal tolkes. Tolkning af drømme er noget mennesket har gjort i århundreder, men det er langsomt ved at blive en glemt videnskab. Før i tiden havde folk masser af fritid og tid for sig selv. Det betød at de ting der svævede rundt i vores hoveder var noget vi kunne fokusere på og bearbejde. Det var derfor helt naturligt, at underlige drømme der fyldte meget i vores hukommelse, ville blive kigget efter i sømmene, og at vi ville lære noget fra dem. Men i dag har folk travlt hele tiden. Vi leder konstant efter distraktioner, og kan altid finde dem. Hvornår har du sidst siddet i totalt stilhed i mere end 1 time? Hver gang vi sidder i stilhed, har vi en naturlig impuls til at finde telefonen frem fra lommen, og finde noget underholdning. Vi læser dårlige vittigheder på nettet, finder søde billeder af katte, eller ser en tilfældig video på YouTube. Det er ikke som sådan noget vi gør for at lære noget eller komme tættere på vores mål: det er blot for ikke at kede os.

Men vi har brug for at kede os. For det er når vi keder os, at vi tvinges til at overveje hvad der er i vores hoveder, og så bearbejde de ting. Hjerner er som bilruder: de bliver beskidte når vi bruger dem. Når du kører til og fra arbejde, så splatter der en masse døde insekter og andet skidt ud på din forrude. Dem er du nødt til at vaske af, hvis du gerne vil kunne blive ved med, at kunne se ud af bilruden. Det samme sker med din hjerne: i løbet af dagen sætter der sig en masse ting og indtryk. Disse skal bearbejdes for at du kan se klart. Bearbejdningen er noget der tager tid og ro.