close
Livsstil

En Kærlighedserklæring til Sko – Derfor Elsker vi Kvinder Dem Så Meget

Damesko

Der findes meget Tøj til kvinder, men én bestemt type påklædning skiller sig ud. Der er ingen tvivl om det – vi kvinder elsker Sko. Der er kvinder, der ikke kan gå forbi en sko forretning uden at tage et smut indenfor for at købe et helt nyt par sko. Er du nogensinde komme forbi en sko forretning, der havde udsalg? Parkeringspladsen er pakket, og kvinder kommet gående ud med bokse stablet så højt, at man skulle tro butikken delte skoene gratis ud.

En kvinde signalerer noget med sine sko. Hvis du tager et kig i garderoben hos en hvilken som helst kvinde, vil du kunne fortælle en del om hende bare ved at tjekke skoene. Det slidte par er hendes favoritter. Hendes sneakers med mudderpletter, er en indikation på, at hun kan være en løber – eller muligvis en gartner. Hvis du ser cowboy støvler, kan det være hun er en hestepige, men hvis støvlerne er i god stand – uden snavs, ridser eller støv – går hun sandsynligvis til line-dance eller er stor fan af Country musik. Er der et stort antal formelle sko i enhver farve og størrelse? Så arbejder hun nok i et kontor.

Vores sko fortæller andre mennesker om os – mere end de fleste lige går og tror. Tom Hanks, i sin rolle som Forest Gump, sagde: “Mama sagde altid, at du kunne fortælle en forfærdelig masse om en person ud fra den slags sko, de har på.” Og hans mor havde ret! Men dette gælder i højere grad for kvinder end for mænd. Kvinder har sko til enhver situation. En kvindes sko går virkelig langt hen imod at fortælle dig, hvem hun er, hvad hun er, og hvad hun gør med sit liv.

Tidligere har kvinderne misundt hinanden over deres påklædning, frisure og selv deres ægtemænd! I dag ligger misundelsen i skoene. Nogle kvinder nægter at fortælle andre kvinder, hvor de køber  sko! Nogle kvinder søger vidt og bredt – og betaler meget høje priser – for at finde sko, som ingen af deres veninder har eller kan finde. De kan bruge timer på at finde sko, der passer perfekt til et bestemt sæt tøj eller en kommende begivenhed. Det første, en kvinde ser på anden kvinde er hendes sko!

Sko-designere er nødt til at arbejde dobbelt tid for at komme op med nye designs til kvinders fodtøj i hver kategori hvert år. Høje hæle, sandaler, sneakers – enhver type kvinders sko, du kan forestille dig! Kvinder ønsker det smarteste udseende og de nyeste designs, og de er villige til at betale for det. Nogle gange betaler de dog på bekostning af deres fødder!

Størstedelen af kvinders sko bliver ikke designet for komfort eller støtte – de er designet primært ud fra udseende – eller måske endda for chokværdi. Komfort og støtte tages normalt ikke i betragtning, når høj mode er på spil. Man kan undres over, at kvinder betaler hundredevis og nogle gange tusindevis af kroner for sko der bogstaveligt talt ødelægger deres fødder. Men man må lide for skønheden.