close
Gåtur

Er du en af de typer, der elsker at opleve verdenen og se den smukke natur, den byder på? Så ved du, hvor vigtigt det er at have det rigtige udstyr. Skal du rejse i længere tid af gangen, er der ofte en række redskaber, man skal have med, og det er vigtigt, at det passer til behovet.

 

  1. Din vandrerygsæk er den vigtigste

Det er vigtigt at have den rigtige rygsæk, der giver dig den bedste komfort. Du skal næsten ikke bemærke, at din vandrerygsæk er på ryggen af dig, for at det er en god rygsæk for dig. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse. Dette kan du gøre ved at måle din rygs længde, som bestemmer, om du skal have en S, M eller L. Du kan også prøve taskerne og vurdere ud fra hoftespænderne, om den passer til dig. Her skal tasken sidde behageligt midt henover hoftebenene, hvis den gør det, så ved du den passer.

 

  1. Støvler der giver komfort

Når du vandrer, er dine fødder din vigtigste kropsdel, derfor skal du have noget ordentligt fodtøj på. På vandreturen kan du komme ud på stejle skrænter og underlag, der kan være hårde. Når du skal vælge støvler, er det vigtigt, at det ikke er pris og design, der er i højsædet men derimod pasformen. Der er flere kriterier, du skal overveje, herunder hvorvidt dine ankler bliver beskyttet, og at dine tæer ikke støder imod fronten, når du går ned af bakke.

 

  1. Værktøj med flere funktioner

Et andet must-have på vandreturen er et værktøj med multifunktioner. Du kan komme ud for mange situationer, hvor du skal improvisere og får brug for en kniv, saks eller noget helt tredje. I sådanne tilfælde er en schweizerkniv et perfekt værktøj. Den kan hjælpe dig med at åbne dåser, du har med som proviant, den kan skære en snor over, som du skal bruge, den kan skære mindre grene over og den kan generelt benyttes i mange situationer. Så for at spare plads i din vandrerygsæk er det et godt tip at finde værktøjer med multifunktioner.

 

  1. Sovepose og liggeunderlag

Soveposer og liggeunderlag skal du købe efter dine behov, og du skal blandt andet overveje, hvor og hvornår din vandretur foregår. Kommer du i et vådt og fugtigt miljø, er det en fordel at vælge en sovepose lavet af kunstfibre. Disse soveposer er dog lidt tungere, end dem lavet af dun, så der er forskellige fordele og ulemper. Liggeunderlag findes i luft og skum, og her vil du ligeledes opleve forskel på vægten, hvilket af væsentligt at overveje, da vægt kan få afgørende betydning for din vandretur.

  1. Madlavningsgrej

Som dedikeret outdoor-menneske har du ofte brug for at kunne tilberede og lave mad ude i det fri. Det er i den forbindelse vigtigt at få det tilberedt ordentligt, så du undgår sygdomme. Med et grydesæt som helst skal være produceret i rustfrit stål og en spritbrænder, kan man komme langt. Husk altid at læse anvisningerne inden du bruger redskaberne.