close
Bolig

Basale must-haves til børneværelset

Børn

Skal i til at være forældre for første gang, eller trænger det nuværende børneværelse til et ekstra pift, er der nogle basale møbler, udstyr og pynteting, som er enten nødvendige eller yderst brugbare i indretningen af den lilles værelse. Det kan være vanskeligt at få overblik over de mange forskellige ting, man kan købe til formålet, og samtidig skal man overveje pris, nødvendighed, effektivitet og ikke mindst det æstetiske aspekt. For mange er det en jungle, som ender i mange fejlkøb og dyre løsninger, men for at undgå dette kan du nedenfor finde en liste over de mest nødvendige og basale indkøb til indretningen af børneværelset.

  1. Legekøkken
    Det fås i mange varianter og størrelser, og så er det både egnet til drenge og piger. Det er nemt at flytte rundt på, så kniber det med pladsen, kan det nemt flyttes ud i for eksempel køkkenet eller stuen. I dag findes der efterhånden tusindvis af sjove og spændende tilbehør til børnenes legekøkken, så du kan tilmed bestille en masse sjove ting såsom blender, køkkenmaskine, toastmaskiner, potter og pander, og meget meget mere. Derudover gøres legen mere virkelig med en lille lege-indkøbskurv – eller vogn og en masse flotte og virkelighedsnære madvarer.
  2. Opbevaring
    Et børneværelse skal ikke se for pænt ud, for det er beregnet til at kunne lege og hygge sig i, MEN der må stadig godt se nogenlunde nydeligt ud, så det matcher resten af huset. Derfor er det en god idé at investere i en masse lækre kasser eller kurve, som man nemt kan opbevare alt børnenes legetøj i. På den måde risikerer du ikke at træde på eller snuble over det i tide og utide. Kurve eller kasser er en nem og hurtig måde at rydde op på, og så går de ikke på kompromis med det æstetiske og selve indretningen. Omvendt er det også nemt og hurtigt at finde legetøjet frem igen, når det atter er tid til at lege.
  3. Fødselstavle
    En af de mere spændende og unikke produkter til et børne – eller babyværelse er en flot og unik fødselstavle, fx fra Plakatdyr. En fødselsplakat er et evigt minde om den skønne tid, hvor den dejlige lille dreng eller piger så verden for første gang, og den er samtidig med til at gøre værelset personligt for din søn eller datter. Ved at have en specialdesignet plakat med hans eller hendes oplysninger, får dit barn virkelig fornemmelsen af, at er hans eller hendes eget værelse.
  4. God og solid seng
    Her er en af de ting, hvor man helst ikke skal spare så meget – især ikke på madrassen, for det er vigtigt med en god og solid seng, så man sikrer barnet den mest optimale nattesøvn. En god nattesøvn er med til at give barnet et godt fundament for resten af dagen, hvilket igen påvirker hans eller hendes videre udvikling. Husk på, at køber du en rigtig kvalitetsseng, kan den bruges til eventuelt næste barn, så på den front er der penge at spare. Du kan ligeledes købe en brugt seng af god kvalitet og male den eller på anden vis pifte den op, hvis den skulle have lidt skrammer eller andre brugsmærker.

5. Hyggelig belysning
Belysning til børneværelset kan fås i mange forskellige former, fx formede som kaniner eller bjørne, eller en flot lyskæde, son enten kan hænge rundt i vindueskarmen eller lægges i en stor, klar vase. Det er med til at skabe en hyggelig atmosfære, som også kan være tændt om natten hvis nødvendigt.