close
Bolig

Folk Skal Respektere Dit Hjem Uden Forbehold

Hjem

Har du nogensinde haft besøg af nogle i dit hjem, som sagde eller gjorde noget, der fik dig til at føle ubehag? Måske kommenterede de på dit valg af tapet, eller opførte dig ubehøvlet? Det tror jeg desværre, at vi alle sammen har prøvet. Det er ikke alle mennesker, der er ordentligt opdraget, og det kan man specielt se når de kommer på besøg i ens hjem. Jeg synes ellers det er meget simpelt: når du er i en anden persons hjem, så skal du vise respekt over for dette hjem uden forbehold.

Skruer vi tiden tilbage, til urmenneskerne, så var hjemmet måske ikke andet en en hule. Men den hule var disse menneskers hvilested. Det sted, de følte sig mest sikre, og følte de kunne slappe af. Hvis vi lukkede nogen ind i hulen, så var det fordi vi stolede fuldt ud på dem. Man lukkede ikke hvem som helst ind i sit sikreste og mest hellige. Selvom vores hjem er kommet langt siden hule stadiet, så er vores følelser stadig de samme. Vores hjem er vores sikre base, der hvor vi kan slappe helt af og være os selv. Vi indretter det på den måde, der er mest behageligt for os selv. Folk vi lukker ind i vores hjem, er folk vi har tillid til. Når de misbruger denne tillid, så er det klart, at vi får det dårligt.

For nyligt havde jeg eksempelvis en veninde på besøg. Vi satte os i min Hay sofa og drak et glas vin. Hun fik måske lidt for meget at drikke, og endte med at skubbe til sit vinglas, så det væltede ned på den hvide dug, jeg havde lagt ud på bordet. Hun grinede bare af det, og sagde at duen alligevel var mega grim, så der var ingen skade sket. Jeg var målløs: jeg var virkelig glad for den dug! Jeg rejste mig op med det samme, og brugte den næste halve time på at vaske pletten af. Min veninde synes jeg var tosset, så jeg sendte hende hjem. Hun havde tydeligvis ingen respekt for mit hjem.

For mig at se, er det lige meget om vi taler Designer lamper, arvestykker eller en billig dug vi har købt, fordi vi godt kan lide den. Hvis den er i vores hjem, så er det fordi den betyder noget for os, og så skal andre folk respektere dens plads, hvis de kommer på besøg. Jeg har helt sikkert mistet nogle veninder på, at værne om mit hjem som jeg gør: men mit liv er kun blevet bedre af det. Det har nemlig givet plads til mennesker, som respekterer mit hjem og min personlighed, og det betyder tættere venskaber og en bedre mulighed for at slappe af derhjemme.