close
Livsstil

5 ting du kan leve uden hvis du flytter til de varme lande

Shorts

Der kan være mange fordele ved at flytte sydpå, hvor vejret altid er godt. Det afhænger selvfølgelig af, hvad du anser for at være godt vejr, men de fleste danskere synes formentlig, at vejret er godt, når de kan have t-shirt og shorts på, uden at det føles koldt. Det er lige præcis det, du kan opleve, hvis du flytter sydpå til de varme lande, men i nogle af dem kan det selvfølgelig blive lidt for varmt. Det gælder dog ikke kun i de lande, hvor man altid kan rende rundt i shorts, men derimod også i lande såsom Italien, hvor Rom er berygtet for at have nogle af de varmeste sommere i verden med temperaturer, der til tider er over 45 grader celcius. I nogle lande kommer temperaturen heldigvis sjældent ned under 20 grader og endnu sjældnere over 35, så du altså aldrig får det hverken for varmt eller for koldt til t-shirt, shorts og bare tæer i sandaler. Hvis du vil have strømper på i sandalerne, så har du mere end ét problem. Tøj er noget af det, man kan spare på, hvis man flytter til de varme lande, men vi må hellere gå i gang med listen med det samme, hvis vi vil undgå at nævne at de ting, du kan leve uden, i indledningen.

Du får selvfølgelig ikke brug for overtøj som for eksempel jakker, regnbukser eller for dem sags skyld flyverdragter, hvis det er varmt hele tiden. I lande med bjerge kan du stadig få brug for overtøj, men du er også selv ude om det, hvis vi vælger at tage derhen, hvor det alligevel bliver en smule koldt, når nu de mere åbenlyse steder, du kan bosætte dig, er varme året rundt.

Det er dog ikke kun overtøjet, du kan undvære i de varme lande. Bukser og trøjer hører også til de ting, du ikke får brug for – i hvert fald den lange slags. Du vil nok opleve, at der er mange af de lokale, der alligevel har dækker sig helt ind, men det er nu af andre grunde end at det er koldt. De gør det typisk for at undgå at blive solbrune, samtidig med at det er svært at se formel ud i t-shirt og shorts, så det kan være et krav fra deres arbejdsgiver.

Sokker og huer er to andre ting, du ikke får brug for. En hue er måske overtøj, men den er nu alligevel værd at specificere, da det er noget, de fleste hader at have på. Mange ender dog med at skifte den ud med en hat, der hjælper med at skygge for solen, så de undgår at blive solskoldede.

Gulvvarme er det sidste, vi vil nævne – her kan du virkelig spare mange penge, hvis du ikke i stedet bruger dem på aircondition og andet luksus.