close
IT

Kan du Følge Med når Udviklingen Indenfor Markedsføringen Konstant Accelerer?

Marketing

Det går hurtigere og hurtigere med den teknologiske udvikling i Danmark. Vi har langt om længe anerkendt, at vi er et videnssamfund, og det betyder at vi ikke har råd til at stå stille. Det er andre tider i dag: man kan ikke længere vokse sin virksomhed stor på en enkelt styrke, og så sidde mageligt på markedet i flere generationer bagefter. Der er intens konkurrence, og den styrkes konstant af den løbende teknologiske udvikling. Alt accelerer, og specielt markedsføring bevæger sig ufatteligt hurtigt.

Du skal huske på, at en af de største ukendte felter vi har i vores moderne samfund, er den menneskelige hjerne. Vi har formået at sende raketter til månen, og kan kollidere partikler med nær lysets hastighed i den Schweiziske undergrund. Men vi har stadig kun en meget ringe forståelse for, hvordan vi selv virker: hvordan vores hjerner træffer beslutninger, og sætter handling bag tanker. Det er dog ikke fordi, vi ikke er nysgerrige eller mangler ressourcer for at undersøge det. Tværtimod lærer vi konstant nye ting om den menneskelige hjerne, og hvad der skal til for, at have en indflydelse på folks tankegang og adfærdsmønstre. Det er bare så kompliceret, at vi aldrig ved ”nok” til, at have en permanent strategi for markedsføring på den baggrund. Hver gang vi lærer noget nyt om, hvordan vi bedst har indflydelse på folk, så åbner det nye muligheder for at lave bedre markedsføring end vi kunne før. Eftersom der stadig ser ud til at være rigtigt mange ukendte faktorer, i forståelsen af mennesker og vores hjerner, så betyder det at markedsføring konstant vil ændre sig. Det er den nødt til: hvis et marketing firma tror de har fundet den perfekte strategi, og ikke følger med udviklingen, så bliver de kvalt af konkurrenterne. Konstant udvikling er et absolut krav for marketing automation succes.

Den eneste måde man kan følge med på er, at angribe problemet fra to vinkler på én gang. Dels er man nødt til, at lave strategiske partnerskaber. Der er alt for mange forskellige felter indenfor studier i menneskelig adfærd til, at man selv kan overskue og drage nytte af alle de nye gennembrud. Hvis man deler den opgave op imellem en række kvalificerede partnere, så kan man nøjes med at dele konklusionerne, og alle vinder. Den anden vinkel er, at man ikke kan vente på de akademiske resultater: når først studierne kommer ud, vil alle dine hårdeste konkurrenter sandsynligvis dykke ned i de samme resultater, og lave samme tilretninger i markedsføringsstrategien som du gør. I er derfor nødt til selv at køre eksperimenter – og det er man som markedsføringsekspert heldigvis god til! Du har helt sikkert nogle intuitioner omkring hvordan man optimerer markedsføring, og det er bare med at dokumentere og køre tests på disse strategier. Her kan du nemlig være heldig at ramme jackpot: en opdagelse der endnu ikke er publiceret noget sted, og som du alene kan drage fordel af, ind til andre finder ud af det samme.