close
IT

Sikkerhed På Den Bærbare Computer – Sådan Gør Du!

Hacker

Denne artikel har til formål, at give dig nogle tips, som vil hjælpe dig med at sikre din bærbare computer, og de data, der er lagret i den. De bærbare computere som macbook air er blevet utroligt populære på grund af alsidighed og muligheden for nemt at tage dem med rundt. Du kan bruge samme computer derhjemme som du bruger på arbejdet – og den passer fint ned i en lille computertaske, som man ikke behøver være vægtløfter for at bære rundt på. Hvis du kigger rundt, vil du dog kunne finde mange mennesker, der har forskellige typer af tekniske såvel som fysiske sikkerhedsmæssige problemer med deres bærbare computere. De fleste af dem er ikke opmærksomme på sikkerheden på den bærbare computer, og de kan derfor let miste computeren og/eller den vigtige information de har liggende på den.

 

  1. Låsekabel til bærbare computere

En af de billigere og mere effektive sikkerhedsanordninger til den bærbare computer er et låsekabel. Det er samme koncept som den lås, du bruger til din cykel. Dette kabel forbindes til den bærbare computer, og giver dig mulighed for at låse den fast til en af de tunge Kontorartikler, som eksempelvis bordet den står på. Denne type kabel vil gøre det meget sværere for nogen, at stjæle din bærbare computer.

 

  1. Sporingssoftware

Der er software på markedet, der kan hjælpe dig med, at finde placeringen af din stjålne laptop. Denne type softwareprogrammer er i stand til at rapportere den nøjagtige fysiske placering af den bærbare computer. Hvis du leder efter sådan et stykke software, til beskyttelse af din bærbare computer, vil en hurtigt søgning på internettet hjælpe dig. Der er også nogle hjemmesider på nettet, som giver prøveversionerne af denne software, så du kan prøve det af før du køber.

 

  1. Bevægelsessensorer og alarmer

Der er flere forskellige alarmsystemer, designer specifikt til bærbare computere, ude på markedet. Mens alarmsystemernes basale funktion er den samme, vil du kunne se nogle forskelle i mekanismerne og eventuelt i specialiseringen. Der er populære alarmsystemer på markedet i dag, som laver høje lyde, når nogle forsøger at løfte din bærbare computer fra dit bord eller din taske.

 

  1. Indstil BIOS-adgangskode

Der er mange bærbare computere, der kan tilbyde enorm beskyttelse, blot ved at lade brugeren oprette et såkaldt BIOS kodeord. Normalt vil de fleste computere spørge tre gange om adgangskoden, og derefter afvise at starte, hvis der tastes forkert tre gange. Så skal man til at starte computeren op igen, og forsøge sig endnu engang.

 

  1. Almindelig adgangskode

BIOS adgangskoden skal indtastes, før computeren overhovedet vil starte op. Efter den er startet op, er det dog også en god idé, at have indstillet et brugernavn og kodeord på din computer. Hvis nogen ønsker at bruge din computer, skal de så have dette brugernavn og adgangskode for at kunne få adgang til noget som helst. I tilfælde af, at login ikke er korrekt, nægter operativsystemet adgang.

 

  1. Kryptering

En af de bedste sikkerhedsanordninger er software, som krypterer filer på din bærbare computer. Du får en fil, en såkaldt private nøgle, som du skal gemme et sikkert sted. Nøglen er sikker, og ingen andre end dig og dine modtagere kan læse de krypterede data.