Vi er nået langt med hensyn til sexisme siden Rødstrømpernes tid. Nogle giver de feministiske bevægelser skylden, mens andre ser det som en spredning, der kommer af et større fokus på ligestilling generelt. Der er især sket ændringer på det punkt i folkeskolen, hvor det for nogle få årtier siden kun blev nævnt i sammenhæng med racisme, mens det i dag oftere handler om ligestilling mellem kønnene samt rettigheder og anerkendelse af en lang række forskellige seksualiteter, hvoraf mange af dem ikke havde et navn i sidste århundrede. Ligestilling mellem kønnene handler desuden ikke kun om de biologiske køn, men det er en debat, vi ikke vil tage op nu. I stedet vil vi se på tre måder sexisme foregår i Danmark den dag i dag.
Det første eksempel vi vil nævne har du måske hørt om, da det har været i en række forskellige medier gennem tiden. Det er forskellen på prisen, når en mand bliver klippet og prisen, når en kvinde bliver klippet. Det er som du nok ved generelt dyrere for kvinder at blive klippet. Det er i flere tilfælde blevet undskyldet med, at kvinder er mere krævende, bruger mere tid på at diskutere og beskrive, hvordan de vil have deres hår til at se ud, bruger tid på føntørring og vil have flere produkter i håret, der for eksempel gør det glattere og blankere. Undskyldningerne er et perfekt eksempel på sexisme, da de netop siger, at sådan her er kvinder og sådan her er mænd. Der findes mænd med langt hår, der går langt mere op i det end den gennemsnitlige kvinde, men det er stadig billigere for dem. Ligeledes er der kvinder, der for eksempel har kort hår og bare vil have det studset, men de kommer stadig af med flere penge end mændene.
Vi ser det samme til en vis grad i priserne på for eksempel dame regntøj, som generelt er dyrere end regntøj til mænd. Det er noget sværere at vurdere, om det er sexisme, når det er en masseproduceret vare. Der kan for eksempel være en bredere distribution af efterspørgslen på regntøj til kvinder, således at ingen af dem kan blive produceret i så store mængder, at producenten kan spare penge nok og dermed sætte prisen ned.
Noget andet som ikke handler om prisen er adskillelsen mellem legetøj til drenge og legetøj til piger. Ligesom ideen om, at lyserød er en pigefarve og blå er en drengefarve, er problemet, at det netop skaber den her ide om, at drenge og piger er meget forskellige. Der er ikke nogen grund til, at drenge ikke skulle lege med dukker og piger med biler. Det skulle da lige være for at undgå de negative konsekvenser af sexismen i vores samfund, men ved at undgå for eksempel mobning i stedet for at kæmpe imod det, bliver vores valg jo lige netop påvirket af denne sexisme, og vi undgår derfor ikke alle negative konsekvenser.