close
Biler

Tre ting du ikke skal være bange for når du handler brugte biler

brugte-biler

Når det kommer til at handle brugt er der mange faldgruber. Der er mange ting man skal være opmærksom på, og man bliver ofte rådet til at alliere sig med én, der har styr på tingene. Der sker dog af og til, at disse gode tips og råd går en anelse over gevind, og advarer imod alle mulige bagateller, der reelt ikke har noget på sig. Hvis man har lavet sin research omkring det, at handle brugt bil, står man altså hurtigt i en situation hvor det er en helt overvældende proces. Der er ingen der har tid til at gå bilen igennem fra top til tå. Skal vi virkelig ned at ligge på ryggen, og nærmest skille hele bilen ad for at kunne tage en beslutning? Nej. Selvfølgelig ikke.

Vi har samlet en række af de “gode råd”, som det ikke kan betale sig at lytte til. Du kan let høre dem fra venner, familie og bekendte, der egentligt bare gerne vil hjælpe dig. Sig tak for deres hjælp, da det er intentionen der tæller her. Du har dog al mulig grund til at “glemme” disse “gode” råd igen når du står og kigger på den bil, du gerne vil købe.

 

Frygt #1: Køb aldrig bilmærke X brugt

Folk har en tendens til, at tage deres egne dårlige erfaringer og blæse dem op til at være generelle sandheder. Det kan være, at en af dine venner købte en brugt Ford og den brød sammen to dage efter – og nu advarer han dig imod nogensinde at købe Ford brugt. Det kan også gå den anden vej – din nabo købte for 10 år siden en brugt Renault og den kører stadig fortrinligt! Enkeltstående tilfælde som disse beviser ikke noget, og du bør ikke tage en beslutning på hvilket bilmærke du vil købe brugt ud fra dem.

 

Frygt #2: Kilometer-tælleren kan nulstilles på den model

Det er ganske korrekt, at nogle lidt for kreative mennesker kan nulstille kilomter-tælleren på nogle modeller af biler. Det er dog ingen grund til helt at gå udenom de biler. Bare fordi man kan snyde, er det ikke sikkert man gør det. Når du taler med sælgeren, kan du danne dig et indtryk af om de virker troværdige eller ej. Kombinér der med et kig på bilen, og du kan hurtigt vurdere om kilometer-tælleren lyder troværdig eller ej.

 

Frygt #3: Tjek af sikkerhedsseler

En række meget gamle biler havde problemer med deres sikkerhedsseler. De ville låse sig fast, og slet ikke kunne bruges. Nogle vil derfor råde dig til, at hoppe fra sæde til sæde og teste om sikkerhedsselen nu også virker. Det kan ikke betale sig. Langt de fleste biler har ingen problemer med sikkerhedsseler, og hvis du endelig løber ind i problemet er det relativt billigt at løse. Det er ikke en grund til at vælge en bil fra, så hvorfor spilde tid på at teste det?