close
Livsstil

Lad der blive lys – i dit hjem

Lamper

I Danmark oplever flere og flere at få en såkaldt ”Vinterdepression.” Mange blive triste eller deprimeret, når vinteren indtager Danmark. Flere praktiserende læger rapportere stigende antal i patienter, som oplever de sæsonbetonet symptomer.

 

Grunden blandt disse diagnoser, kan selvfølgelig være mangfoldig, men et antal af patienter oplyser at en af de bærende grunde blandt denne følelse af tomhed, skyldes den mangelende solskin. Soltimerne i vinterhalvåret er få og mange af os arbejder i det tidsrum, hvor solen endelig skinner og for først fri igen, når solen er gået ned.

 

Derfor er det vigtig at sørge for at skabe lys i dit hjem, især om vinteren. Det er simpelthen muligt at snyde hjernen til at tro at solen skinner, med den rette belysning.

Loftslamper er ikke nok

De fleste vælger blot at hænge loftslamper op. De lys i hjemme, som udgangspunkt, har den funktion at skulle lyse rummet op når det bliver mørk. Disse loftslamper kan fint dække vores behov få solskin på lange sommer dage, men om vinter, når det er mørkt og koldt, kan loftslamper ikke give den nødvendige belysning til at kopiere solskin.

 

Bordlamper er det rigtige valg om vinteren. Lamperne kan sættes tættere på ansigtet, så man både kan mærke varme fra lyset og nærmest blive blendet af lyset. På den måde kan du snyde din hjerne til at tro at sol skinner og at du blot sidder og nyder naturens dejligste lys.

 

De nyeste bordlamper på markedet har også indbygget dæmper funktion. Dette betyder at du kan bestemme hvor svagt eller kraftigt, lampen skal lyse. Det er især godt til skiftende sæsoner. Om vinteren kan du vælge at lampen skal have et kraftigt lys på grund af den manglende solskin og om sommeren, når solen skinner kraftigt, kan du vælge en dæmpet belysning, når skumringen indtager dagen.

Familiens samlingspunkt

Til at undgå vinterdepressioner er det også vigtig at omgive sig med andre mennesker. Menneskehedens største afhængighed er andre mennesker, derfor er det vigtig at interagere med andre, for at holde onde tanker og trist stemning nede.

 

Køkkenet er blevet en opholdsrum for hele familien. Før i tiden var det som regel kun mor eller konen, som stod i køkkenet. Hvilket gjorde at køkkenet ikke blev anset for et rum, som skulle bruge megen plads eller indretning. I dag har vi ændret vores opfattelse af køkkenet. Vi ser det som et samlingspunkt for hele familie og gæster. Derfor er det vigtigt at sørge for at indretningen i køkkenet er både praktisk for madlavning og elegant som samlingspunkt. Køkkenet kan dog sagtens blive en dyr fornøjelse, især for hårde hvidevare. Køleskabe, opvaskemaskiner, komfur og emhætte er oftest forbundet med en dyr udbetaling. De store maskiner har dog en lang levetid. Derfor er det her man ønsker at vælge en løsning i højere pris, fremfor at spare. Hvis man vælger en billig løsning og ender med at skulle udskifte en af sine hårde hvidevare, kan det hurtigt blive en langt dyrere fornøjelse end hvis man går lidt op i pris til at starte med.