close
Gaming

Commodore 64 var en robust maskine.

1859542.jpg

[ad_1]

Ofte hører man ordene “Før i tiden lavede man ting som kunne holde mange år“, og når det kommer til computere og konsoller, ja så er de ord 100% korrekte. De sidste mange år har vi læst masser af nyheder om RROD (red ring of death) på Xbox 360, YLOD (yellow light of death) på Playstation 3, og mange andre skrækhistorier om konsoller, som døde alt for tidligt. Kvaliteten på produkterne lever ikke altid op til den pris man betaler for dem, sådan fungerede tingene ikke i 80’erne.

Commodore 64 var den helt store dille herhjemme i Danmark, næsten alle knægte i min omgangskreds ejede sådan en maskine. Spil kom på bånd og gamle floppy disketter, det var helt andre tider dengang. I dag tænder man bare for sin konsol og trykker på et ikon, så er man igang med at spille, det var en smule mere indviklet dengang. Commodore 64 brugte Basic, et simpelt programmerings sprog, som krævede at man lærte de mest basale kommandoer ,for at kunne loade og starte et spil. Fordi at Basic var et programmerings sprog, så blev C64’eren brugte til meget andet end bare spil. Hvad med en video af en ældre dame som printer strikke-opskrifter ud?

Maskinen var et kvalitets produkt som sjældent gik i stykker, du kan faktisk stadig købe C64 på f.eks. den blå avis, men at den skulle holde i mere end 25 år, var der nok ingen som regnede med. Og så slet ikke på et beskidt polsk bil værksted, det er dog tilfældet her. I januar måned postede en polsk facebook bruger et billede af en C64C. Det bemærkelsesværdige ved dette var dog ikke maskinen selv, det faktum at maskinen havde været i brug i over 25 år på et polsk bilværksted, var mere utroligt. For et par dage siden blev billedet også sendt til den amerikanske C64 facebook side.

Read more…

[ad_2]

Source link