close
Livsstil

4 ting du måske ikke vidste om Spanien

Vindruer

Der er uden tvivl mange ting, du ikke ved om Spanien. Det er jo trods alt et stort land, så selv hvis du er født og opvokset der, må der være mange ting, du ikke ved. Det samme kan jo siges om alle, der er født og opvokset i Danmark, men ikke en gang kan klare indfødsretsprøven eller hvad den nu hed – du ved, den prøve alle immigranter skal bestå for at blive danske statsborgere. Men nok om Danmark. Det er meget mere interessant at se på, hvad der er værd at vide om Spanien, som du ikke ved endnu. Vi håber da i hvert fald, at vi har ramt plet med de fire ting, vi skriver om her.

Først og fremmest er Spanien en populær feriedestination blandt danskere og folk fra mange andre europæiske lande. Hvis du allerede vidste det, så ved du formentlig også, at det ikke er Spanien i sig selv, der er en populær destination, men derimod De Kanariske Øer, som hører under Spanien lidt på samme måde som Grønland og Færøerne hører under Danmark, men i en noget højere grad. De Kanariske Øer ligger faktisk forholdsvis tæt på Afrika, så det er altså derfor, vejret er så godt året rundt. Hvis man vil til det varmeste land, som rent faktisk ligger i Europa, så er Malta og Cypern begge to rigtig gode bud.

Der største akvarie i hele Europa er i Spanien og det er generelt også dét akvarie, der får de bedste anmeldelser. Hvis du er vild med akvarier, er Spanien altså også en af de bedste destinationer på vores kontinent eller for den sags skyld i verden. Med deres lange kyster får du desuden masser af adgang til mange andre interessante havdyr med videre, som selvfølgelig også kan observeres med det rigtige udstyr.

Noget andet er, at meget af verdens bedste og dyreste vin kommer fra Spanien. Når det er sagt, så går pris og kvalitet rent faktisk ikke altid hånd i hånd, så du kan sagtens få en af de lidt billigere vin fra Spanien uden at gå på kompromis med smagen. Et godt eksempel på det er cava fra Spanien, som godt nok ikke er den billigste vin, men med den smag og kvalitet er det altså en virkelig god pris.

Nu har vi noget fint at drikke, men vi skal da også have noget fint at spise. Hvis du elsker oliven så kommer du også til at elske Spanien, hvor ca. halvdelen af al olivenolie i hele verden bliver produceret. Når man tænker på hvor mange, der enten primært eller udelukkende bruger olivenolie i deres madlavning eller andet, så er det altså virkelig mange oliven, de må producere i Spanien.